ДБР завершило розслідування щодо одеського військкома Борисова

Державне бюро розслідувань завершило розслідування кримінального провадження щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського ТЦК Євгена Борисова.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Розслідування встановило, що члени сім’ї фігуранта придбали дороговартісні автівки на території України, а згодом перемістили їх за кордон. Також родина придбала елітну нерухомість за кордоном, загалом на суму понад 190 млн грн.

Правоохоронці зазначають, що різниця між вартістю майна та законними доходами воєнкома та членів його сім’ї складає понад 140 млн грн. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами.

Борисов підозрюється за ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі розпочато ознайомлення сторони захисту з матеріалами провадження, потім справу передадуть до суду.

Нагадаємо, ЗМІ з'ясували, що під час війни родина Борисова придбала нерухомість й автомобілі вартістю кілька сотень тисяч доларів і віллу в Іспанії за майже €4 млн. За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції Євген Борисов, незаконно збагатився на суму 188 млн грн.

Також з’ясувалось, що, окрім елітної закордонної нерухомості, мати Борисова придбала автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

А теща фігуранта впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина Борисова придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю €737 тис., також не маючи для цього достатньої кількості доходів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд арештував майно колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова