Де у Києві найдешевше та найдорожче купити квартиру — дослідження (фото)
Pixabay

У 2020 році у Києві вже традиційно найдорожче вартують квартири у Печерському районі. Ціни на квартири тут сягають $108 000. Найдешевше ж коштує житло у Святошинському та Деснянському районах. Загалом за рік ціни на житло у столиці зросли на 16%.

Про це повідомляє OLX, посилаючись на результати власного дослідження.

У компанії наголошують, що найпомітніше за рік житло подорожчало в Голосіївському, Дніпровському та Дарницькому районах. Подешевшало житло лише у Шевченківському районі.

Найменше змінилися розцінки на квартири в Солом’янському районі — однокімнатні квартири подорожчали лише на 2% і продаються по $ 39 000. Однокімнатні квартири ж на Оболоні обійдуться в середньому в $ 43 тис. на вторинному ринку. Трохи дорожче коштують квартири в Подільському районі — $ 46 500.

За рік помітно зросла і вартість житла в Дарницькому районі. У 2019 році однокімнатну квартиру можна було купити в середньому за $40,4 тис, то тепер ціни стартують від $51,5 тис.

На 29% збільшилась вартість квартир у Голосіївському районі. Однокімнатна квартира тут обійдеться в середньому в $53 тис. Схожа вартість однокімнатних квартир в Шевченківському районі. Там житло обійдеться в середньому в $55 тис.

Найдорожчим районом Києва виявився Печерський. Однокімнатна квартира в цьому районі обійдеться майже вдвічі дорожче, ніж в Голосіївському і Шевченківському — в $108 тис.

Подивитись, скільки в середньому вартують квартири різної площі у районах столиці можна на інфографіці OLX.

Інфографіка OLX

Майбутнє на порозі. У Німеччині на 3D-принтері друкують перший житловий будинок з бетону