Дефіциту солі в Україні не буде, але вона здорожчає — Forbes

Через війну в Україні роботу зупинило найбільше підприємство з виробництва солі «Артемсіль», що на Донеччині. Населення побоюється, що це спричинить дефіцит солі, але компанії підготувалися.

Про це пише Forbes.

У компанії АТБ заявляють, що дефіциту солі виникнути не повинно. Але логістика ускладниться через заблоковані порти, тому імпортний продукт буде дорожчим.

Корпорація Fozzy, до складу якої входять «Фора» та «Сільпо», зазначає, до магазинів завозять імпортну сіль. Крім того, з початку квітня стала купувати продукцію в іншого виробника солі – Дрогобицького солевиварювального заводу.

Втім, щоб задовольнити попит цього підприємства не вистачить — воно виробляє 360 т солі на рік і збирається збільшити обсяги на 25 т щомісяця. Водночас «Артемсіль» за рік виробляв 1,2 млн т.

Переробники овочів, зокрема Nestle, теж зазначають, що нестачі солі виникнути не має. Компанія, яка виробляє консервацію та приправи «Торчин», зазначає, що має кількох постачальників. Аналогічна ситуація у Ніжинського консервного заводу.

Водночас проблеми можуть виникнути у виробників мʼяса, розповів СЕО компанії «Барком». За його словами, щоб сіль використовують у вигодовуванні свиней, а самому підприємству на місяць потрібно 22 т солі, запасів вистачить максимум на два місяці.

Щоб замінити українську сіль, компанія веде перемовини з постачальниками з Литви, Чехії та Польщі. Алепродукт у них буде майже вдвічі дорожчим.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пік кризи з пальним в Україні минув, але труднощі будуть все літо — власник мережі АЗС PRIME