Дефолт рф не допоможе виграти війну, тому США мають зосередити увагу на експорті росією нафти й газу — Bloomberg

Продовження фінансового тиску на режим президента рф путіна виправдане, але це не змінить правила гри.

Головною економічною вразливістю росії залишається її експорт нафти та газу — саме на цьому США та їхні союзники мають зосередити свою увагу, пише Bloomberg.

Видання нагадує, що Джо Байден, президент США, нещодавно ще на крок посилив фінансові санкції проти росії, наблизивши її до дефолту за боргами.

Напередодні рф не змогла виплатити інвесторам відсотки у розмірі $1,9 млн і спричинила страхову виплату — попри це суми недостатньо, аби спричинити крос-дефолт за іншими інструментами.

«Продовжувати цей тиск на режим президента Володимира Путіна виправдано, але це не змінить правила гри. Основною економічною вразливістю Росії залишається експорт нафти та газу. Саме на цьому США та їхнім союзникам потрібно зосередитися», — наголошує видання.

Зазначається, що росія наполегливо працює над тим, щоб виплатити свої борги, доводячи те, що путін розглядає дефолт як черговий удар по своєму авторитету.

Раніше повідомлялось, що за 100 днів війни з Україною росія не досягла своїх початкових цілей, але має певні успіхи на Донбасі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дефолт росії уперше за століття майже неминучий — Bloomberg
Росія просила Китай про економічну допомогу, але Пекін боїться санкцій — Washington Post