Дефолт росії уперше за століття майже неминучий — Bloomberg

Дефолт росії уперше в 21 столітті видається неминучим.

Про це пише Bloomberg.

7 квітня Казначейство США заборонило доларові виплати з державних рахунків росії в американських банках. Зовнішні активи Центробанку потрапили під заморозку ще раніше.

І хоча деякі аналітики сумнівалися, що глибока фінансова і політична ізоляція режиму путіна дозволить росії довго уникати дефолту, дані щодо страхового покриття боргу тепер дають майже 90% імовірність дефолту протягом року, згідно з останнім дослідженням ICE Data Services.

Напередодні агентство S&P знизило рейтинги росії в іноземній валюті до «вибіркового дефолту».

Водночас країна досі отримує мільярди доларів від експорту нафти й палива, що фактично захищає крихку економіку агресора.

Хоча аналітики й стверджують, що швидкого відновлення економічного становища росії уже не буде через кількість запроваджених санкцій.

«Путін своїми діями в Україні перейшов Рубікон. Росія буде у стані дефолту, можливо, десять років. Це означає відсутність доступу до міжнародних ринків капіталу, високу вартість займу навіть у китайців, відсутність інвестицій, відсутність зростання, низький рівень життя. Це жахлива перспектива для РФ і росіян», — висловився стратег Bluebay Asset Management Тім Еш.

4 травня на росію чекає дефолт за суверенним боргом. Востаннє країна оголошувала дефолт за зовнішнім боргом 1917 року, за внутрішнім — 1998-го.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дефолт росії: іноземний банк не прийняв платіж у рублях за євробондами