«Дельта» вражає дітей. Молодші класи в Києві залишаться на дистанційному навчанні

У Києві стрімко зростає кількість хворих дітей на COVID-19, що є рекордними показниками серед неповнолітніх за весь період пандемії у столиці.

Про це Віталій Кличко, мер Києва повідомив під час сьогоднішнього брифінгу. 

Лише за минулу добу 109 дітей госпіталізували. Зокрема 57 хлопчиків від 11 до 17 років та 52 дівчинки віком від 2 місяців до 17 років.

«Все більше госпіталізують хворих на коронавірус дітей. Бо штам «Дельта», як зазначають медики, — більш агресивний і вражає багато молодих людей і дітей. І вражає з наслідками та ускладненнями», — зазначив Кличко.

Кличко розповів, скільки Київ буде перебувати в «червоній» зоні

Тому, наступного тижня учні, зокрема, молодшої школи (1-4 класів), за парти ще не повернуться. І продовжать навчання у дистанційному режимі, поки ситуація з коронаірусом не покращиться, додав мер.

І попросив батьків, які наполягають на відкритті шкіл, відповідально і з розумінням поставитися до заходів безпеки, що запроваджує міська влада.

«Мені щодня телефонують десятки людей. Одні просять допомогти госпіталізувати своїх близьких. Інші — поховати…У нас черги в ритуальну службу за довідками про смерть. І черги в крематорій», — сказав мер столиці. 

Кличко закликав киян не нехтувати правилами безпеки в умовах пандемії COVID-19.

Раніше Chas News повідомляв, що у Києві більше половини наслення пройшли повний курс вакцинації відкоронавірусу. І відсоток щодня збільшується.

МОЗ дозволив щепити підлітків проти COVID-19. Навіщо? Вони ж важко не хворіють?