Денис Шмигаль назвав пріоритети держбюджету-2024

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін має схвалити програму державного бюджету на 2024 рік до 15 вересня і назвав три пріоритети фінансового документа. За словами прем'єра, розробка держбюджету перебуває на фінальній стадії.

Пріоритетом №1 залишиться сектор безпеки й оборони. «Техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди — усе це максимально для нас важливо», — сказав Шмигаль.

Другий акцент бюджету — зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати. За його словами, на наступний рік планується двоетапне збільшення мінімальної зарплати, індексація пенсій, фінансування субсидій, допомога ВПО та інші виплати.

Третій пріоритет — відновлення. «Для нас важливо продовжити та завершити проєкти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові. Росія буде й далі атакувати цивільну інфраструктуру, зокрема енергетичну. Тому швидке відновлення залишиться актуальним і наступного року», — сказав Шмигаль.

https://t.me/Denys_Smyhal/5986

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Виплати військовим складають майже третину видатків держбюджету