Депутат рівненської облради незаконно збагатився на мільйони доларів — ДБР (фото)

Працівники ДБР виявили у депутата Рівненської обласної ради, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП «Ліси України», незадекларовані статки на мільйони доларів.

Про це повідомили у ДБР.

Як стверджують джерела «Української правди», йдеться про Віталія Суховича.

До лютого 2023 року був на посаді начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. А згодом обійняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України».

Під час перебування на цих посадах фігурант і встиг збагатитися.

Правоохоронці провели обшуки в оселі та робочому місці посадовця та у його сім’ї. Вони виявили та вилучили понад $4 млн у різній валюті, знайшли три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Також знайшли золоті монети, злитки золота, два пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

Крім того, правоохоронці встановили, що депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, де будувалися котеджі. Ці ділянки були зареєстровані на номінальних осіб.

Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Також до Нацагентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.