Депутат від «ЄС» опублікував розмови начебто затриманих в Білорусі «вагнерівців»

Народний депутат від фракції «Євросолідарності» Володимир Ар’єв опублікував у себе в Facebook аудіозаписи, на яких начебто зафіксовані розмови українського оперативника із затриманими в Білорусі членами приватної військової компанії «Вагнер». 

На одному з записів, як стверджує Ар’єв, чутно голос Сергія Павленка. За даними російського видання Новая газета, «вагнерівцем» він став у 2016 році. На плівках чутно, як чоловік з голосом начебто Павленка каже, що він був членом диверсійної розвідгрупи, яка у червні 2014 року збила транспортник ІЛ-76 під Луганськом з 40 бійцями 25 бригади і 9 членами екіпажу на борту. «Нагороджений Путіним медаллю «За відвагу», — додає, у свою чергу, Ар’єв.

 

Вагнергейт. Відео 1. Починаю викладати записи розмов українського оперативника з терористами-вагнерівцями. Це знайомий...

Posted by Volodymyr Ariev on Sunday, September 6, 2020

Також депутат від «ЄС» опублікував ще один запис, на якому, як він сам стверджує, чутно голос Володимира Лі. У розмові «Володимир Лі» стверджує, що був снайпером, брав участь у бойових діях в Україні та Сирії. На питання, скільки він вбив українських військових, спочатку відповідати не хоче, а потім каже: «Нехай буде 50». Також стверджує, що отримав за Сирію нагороду «За відвагу». Чи є у «Володимира Лі» нагороди за участь в бойових діях в Україні, невідомо.

 

Вагнергнейт. Відео 2. Владімір Лі з Ростова. Снайпер, найманець, вбивця десятків українських військових. Вбивав також в...

Posted by Volodymyr Ariev on Monday, September 7, 2020

За словами депутата Ар’єва, суть спецоперації СБУ полягала у тому, аби виманити з Росії в Білорусь «вагнерівців», посадити їх на літак до Венесуели через Стамбул і посадити цей ж літак, коли він пролітав би над Україною. У коментарях під постом нардеп на питання, чи справді був намір посадити літак в Україні, відповідає ствердно: «Уявімо собі, що повідомили про бомбу на борту. Літак саджають, пасажирів виводять, борт перевіряють. Правила ІКАО [не забороняють цього]. А потім на борт повертаються не всі. Як приклад». На підтвердження своїх слів Ар’єв виклав скани квитків, які начебто були на руках «вагнерівців».

У зв’язку з опублікованою інформацією, Ар’єв вимагає створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію, яка б зайнялася розслідуванням обставин, які призвели до того, що «вагнерівців» взяли білоруські спецпризначенці, а не українські. Депутат стверджує, начебто такий результат став можливим завдяки російському «кроту» в Офісі президента, який і злив деталі операції.