Депутата Артема Дмитрука оголосили у розшук

Офіс Генпрокурора оголосив у розшук народного депутата Артема Дмитрука. Його підозрюють у нападі на правоохоронця і військового та в замаху на викрадення вогнепальної зброї. 

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Також Офіс ОГП вніс до Печерського райсуду Києва клопотання, підписане генпрокурором, щодо обрання Дмитруку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До слова, народний депутат України був викликаний на допит до слідчого, проте в установлений час не з’явився та не повідомив причину неявки.

Що відомо про оголошення підозри Артему Дмитруку

Напередодні Дмитрук у своєму Telegram-каналі писав, що нібито за вказівкою президента Володимира Зеленського його намагаються заарештувати. За його словами, за місцем його проживання в Києві та Одесі мали відбуватися обшуки та його затримання.

Пізніше він опублікував повідомлення, де закликав «продовжувати ходити у свої храми, молитися за нашу країну, за гонителів, за ворогів», а також підтримувати настоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія.

25 серпня, Офіс генерального прокурора і Державне бюро розслідувань повідомили Дмитруку про підозру за напад на правоохоронця та військового і спробу викрасти зброю.

За даними слідства, в Одесі депутат разом із групою інших людей напав на правоохоронця, завдавши йому тілесних ушкоджень та намагаючись викрасти в нього зброю.

Крім того, іншого разу в Києві під час суперечки з військовим він побив його, через що потерпілий зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Дмитрука підозрюють відразу за кількома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 — умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;
  • ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 — закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб;
  • ч. 1 ст. 122 — умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • ч. 1 ст. 296 — грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Молдові пояснили, як нардеп Дмитрук перетнув кордон