Депутата Гончаренка позбавили слова у ПАРЄ на три місяці через скаргу російської делегації (відео)
УНІАН

Українського депутата від «Європейської солідарності» Олексія Гончаренка позбавили права голосу у ПАРЄ на три місяці за скаргою очільника російської делегації в Асамблеї.

Про це нардеп розповів у Facebook.

«Мене позбавили слова в ПАРЄ на три місяці через донос голови російської делегації Толстого по ситуації на зимовій сесії», — написав він.  

Скарга очільника російської делегації Петра Толстого стосувалася двох епізодів, що сталися на сесії у січні 2021 року.

 

ДРУЗІ, ПОТРІБНА ВАША ДОПОМОГА! Мене позбавили слова в ПАРЄ на три місяці через донос голови російської делегації, антисеміта і українофоба Толстого під час зимової сесії. Йому не сподобалося, що я назвав його негідником, розповів правду про палац Путіна в Геленджику і про війну в Україні. Тепер ПАРЄ намагається закрити рот не тільки мені, вони намагаються закрити рот Україні. Давайте проявимо солідарність і нагадаємо Європі, що в Україні йде війна, а Путін - вбивця: 1. копіюйте текст англійською, доданий нижче; 2. переходьте за посиланням на сторінку ПАРЄ в фейсбуці https://www.facebook.com/ParliamentaryAssembly/; 3. відправляйте в коментарі цей текст під будь-яким постом. How much does "Europe's conscience" cost? Do not you see the war against Ukraine anymore? Do not you see the occupation of Crimea? Do not you see that Putin is a killer? Do not be afraid of the truth. Do not be afraid to listen to Goncharenko. #LetGoncharenkoSpeak #putiniskiller Не потрібно боятися говорити правду! Слава Україні!

Posted by Олексій Гончаренко on Tuesday, April 27, 2021

Тоді Гончаренко розкритикував Путіна і російською закликав громадян Росії припинити його правління. Нардеп також запостив у Facebook відео з особистими образами на адресу Толстого.

Дисциплінарне провадження за скаргою росіянина порушили за дорученням президента ПАРЄ Ріка Дамса. Розгляд скарги від очільника ПАРЄ через український прапор і питання Гончаренка до Ангели Меркель перенесли на початок червня.

Нардеп Гончаренко розгорнув прапор України у ПАРЄ, очільник Асамблеї пригрозив йому санкціями