Депутата від забороненої ОПЗЖ затримали під час спроби втечі за кордон

На Закарпатті під час спроби незаконно потрапити до Словаччини затримали депутата Чигиринської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ. Раніше йому оголосили підозру у виправдовуванні воєнних злочинів рф.

Про це повідомили в Управлінні СБУ в Черкаській області та ДПСУ.

В СБУ кажуть, що депутат вирішив втекти за кордон, перебуваючи під нічним домашнім арештом. Прикордонники помітили його біля загороджувального паркану, коли він йшов у напрямку Словаччини.

Наразі суд обрав депутату новий запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

За даними слідства, підозрюваний депутат Чигиринської міської ради від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував політику кремля. Серед власного оточення він поширював ворожі наративи щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами й меседжами відкритої російської пропаганди та ворожих ІПСО.

Правоохоронці встановили, що він спілкувався з народним депутатом України від забороненої «Партії регіонів» Володимиром Олійником, який ховається у рф. У повідомленнях колишньому «регіоналу» він надсилав дезінформацію про Сили безпеки та оборони на території  прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових.

Затриманого підозрюють у виправдовуванні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). Також йому загрожує покарання за ст. 204-1 КУпАП за спробу незаконного перетину кордону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Вінниці затримали іноземця, який на замовлення фсб підпалив військове авто