Депутатка Херсонської облради займалася переобладнанням захоплених лікарень для окупантів
СБУ

Служба безпеки затримала ще одну посадовицю-колаборантку, яка співпрацювала з росіянами під час окупації Херсона.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зрадницею виявилась чинна депутатка місцевої облради, яка після захоплення Херсона підтримала загарбників та запропонувала їм свою допомогу.

За сприяння Сальдо жінку призначили главою так званого «управління охорони здоров’я» у складі місцевої окупаційної адміністрації рф. На посаді вона організовувала переобладнання захоплених лікарень під військові шпиталі для окупантів. Також вона постачала медпрепарати для загарбників та окупаційних органів країни-агресора.

Для конспірації колаборантка обрала собі псевдонім, який використовувала під час «оформлення» на нову посаду та у подальшому.

Після звільнення Херсона жінка зашилась у місті та уникнути правосуддя, а згодом втекти до окупованого Криму під вигаданим ім’ям.

Втім, СБУ своєчасно викрила колаборантку і затримала її.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території).

Зараз зловмисниця перебуває під вартою, їй загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як військовому перевестися в іншу військову частину: підстави та перелік документів