Державі віддадуть лише ліцензії: у Ахметова пояснили деталі виходу з медіабізнесу

Медіа група Україна» (МГУ) Ріната Ахметова передасть державі лише ліцензії на мовлення. Усі інші активи (техніка, права на бренди, бібліотеки) залишаться у її власності.

Про це йдеться у заяві інвестиційної групи SCM, якій належить «Медіа група Україна»

Повідомляється, що 12 липня будуть подані документи для анулювання ліцензій. Паралельно розпочато процес припинення випуску належних групі друкованих ЗМІ.

«Згідно законодавства України, анулювання ліцензій та задоволення заяви про припинення друкованих ЗМІ автоматично позбавляє компанії-власники статусу ЗМІ і вони мають завершити діяльність. Швидкість ухвалення рішення щодо анулювання ліцензій після подання відповідних заяв — відповідальність держави. Процес, згідно до вимог законодавства, може тривати від місяця до двох», — йдеться у повідомленні.

Протягом цього часу телеканали Ахметова продовжуватимуть трансляцію та участь у національному марафоні новин. Одночасно вихід будь-яких власних проєктів та виробництво контенту припиняється. 

При цьому наголошується, що усі активи МГУ (за виключенням ліцензій) залишаються у її власності. Мова йде про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, в тому числі — «Україна», «Україна 24», «Сьогодні». Майбутню долі цих активів буде визначено менеджментом у найближчі дні. 

Директор із зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM Наталя Ємченко пояснила це рішення ухваленням «закону про олігархів», який вона назвала «абсолютно дискримінаційним».

«Подальша доля зданих нами ліцензій нам невідома — жодних попередніх консультацій із владою не відбувалося і не могло відбуватися», — додала вона.

Нагадаємо, 11 липня Рінат Ахметов заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить із медійного бізнесу та відмовляється від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа.

До «Медіа Групи Україна» входять понад 10 телеканалів та онлайн-видань, зокрема, телеканали «Україна», «Україна 24», «НЛО TV», «Індиго TV», «Футбол 1/2/3», «34 телеканал», оператор супутникового мовлення Xtra TV, платформа OLL.TV, агенція «Медіа Партнерство Баінг», сайт «Сегодня» та проєкт Vogue.UA.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів