Державне агентство розвитку туризму і Google підписали меморандум про співпрацю
Comments.ua

Державне агентство розвитку туризму України та компанія Google підписали Меморандум про співпрацю у розвитку туристичної галузі та діджитал трансформації України, повідомляє пресслужба Держтуризму у Facebook.

Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів назвала це важливим кроком у розвитку туристичної галузі та цифрової трансформації України. Нині держава вже чимало зробила спільно з українським офісом Google, уточнила вона.

«Діджиталізація туристичної галузі — один із пріоритетних напрямків роботи ДАРТ, саме тому ми розуміємо важливість кооперації із провідними світовими цифровими компаніями», — зазначила чиновниця.

Меморандум передбачає співпрацю у таких напрямках:

  • обмін досвідом щодо організації та реалізації програм, спрямованих на розвиток та просування України як цікавої туристичної точки призначення;
  • організація та проведення семінарів, лекцій, тематичних досліджень для вдосконалення знань про туристичні відносини;
  • співпраця та допомога у туристичних заходах;
  • обмін інформацією про участь у великих українських та міжнародних форумах;
  • обмін досвідом щодо впровадження інноваційних інформаційних технологій.

ДАРТ вважає, що робота над діджиталізацією сприятиме залученню іноземного потоку туристів до країни.

«При широкому доступі до Інтернету по всій території України досі прослідковується тенденція, що локальні туристичні офіси не вміють правильно працювати з цифровими інструментами, зокрема і всіма можливостями Google, тому важливо організувати цифрові навчання», — заявляє агентство.

 

Компанія Google додала функцію розпізнавання мелодії за мугиканням