Держбюджет-2025 не передбачає надходжень від економічного бронювання — Свириденко

Проєкт держбюджету України на 2025 рік не враховує нових програм економічного бронювання.

Про це повідомила перша віцепрем'єрка — міністерка економіки Юлія Свириденко.

«У бюджет на 2025 рік надходження від економічного бронювання не закладено. Я вважаю, що до економічного бронювання ми зможемо повернутися в тому випадку, коли ми вже розуміємо, що в армії є достатні ресурси для того, щоб продовжувати боротьбу», — сказала вона на «Бізнес-сніданку з Forbes Україна».

«Я можу сказати ще раз: мобілізація — №1, бронювання далі вже послідовно №2», — наголосила перша віцепрем'єрка.

Свириденко зазначила, що дискусія про економічне бронювання також стосується збільшення фінансування оборони. За її словами, у тіні частково працює 1,7 млн осіб, а також існує потенціал легалізації зарплат у різних секторах економіки.

«За нашими розрахунками, до 100 млрд грн ми можемо додатково отримати за рахунок впровадження економічного бронювання», — повідомила перша віцепрем'єрка.

Вона уточнила, що дискусія про економічне бронювання може перейти в площину практичної реалізації «найближчим часом, якщо військові скажуть, що це точно не порушить баланс в армії, не порушить баланс мобілізації».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пільги для військовослужбовців: на що можуть розраховувати захисники України