Держпереворот, про який говорив Зеленський, готували офіцер ФСБ та три перебіжчики з МВС — журналіст
Getty Images

Держпереворот, про який Володимир Зеленський розповів на пресконференції, готував офіцер ФСБ Росії та три перебіжчики з МВС України в Криму.

Про це заявив Крістофер Міллер, журналіст BuzzFeedNews, у Twitter.

За словами медійника, стенограми аудіозаписів, про які говорив Зеленський, справді існують. Журналіст каже, що його джерело розшифрувало їх йому по телефону. Міллер стверджує, що президент України планує передати докази ймовірної змови до США.

Журналіст уточнив, що не перевіряв стенограми та аудіозаписи сам, але одне з його джерел повідомило, що Офіс президента підтвердив їхню справжність.

Джерело, близьке до Зеленського, сказало Міллеру, що докази не вказують на пряму причетність олігарха Ріната Ахметова, але чотири ймовірні змовники згадують його ім’я. Вони нібито кажуть, що мають бути готові до «роботи з Ахметовим».

Журналіст назвав імена можливих змовників. Це офіцер ФСБ Василь Лаптєв та колишні працівники МВС Олексій Васильєв, Василь Грицак та Едуард Федосов (ексначальник ГУ МВС України в Полтавській області).

Міллер не може назвати точний план змовників, але вважає, що він полягав у тому, щоб дестабілізувати Україну зсередини.

Про держпереворот, у який нібито намагають затягнути олігарха Ріната Ахметова, Володимир Зеленський розповів на своїй пресконференції. Той у відповідь запречив свою причетність до цього.