Держсекретар США приїде до України говорити про безпеку. А також про важливість боротьби з корупцією
Getty Images

Державний секретар США Ентоні Блінкен приїде до України, аби насамперед обговорити питання безпеки.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Кулеба сказав, що також обговорять допомогу США в реформах, питання у сфері економіки та енергетики. Міністр запевнив, що Україна «добре підготовлена» до візиту держсекретаря США.

«У нас було дуже багато розмов. Я не пам’ятаю, щоб в історії України за такий короткий час відбулося так багато контактів зі США на всіх рівнях. І президент, і міністр оборони, і мої контакти, і керівник Офісу президента. Тобто ґрунт дуже добре підготовлений», — сказав Кулеба.

У Держдепі США також підтвердили, що Блінкен прилетить до Києва, «щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям агресії Росії, що триває».

Повідомляється, що держсекретар також наполягатиме на подальшому прогресі інституційної реформи в Україні, особливо у сфері боротьби з корупцією.

Раніше в інтерв'ю на американському каналі CBS Блінкен підтвердив, що збирається відвідати Україну на наступному тижні. Він запевнив, що США уважно стежать за ситуацією з відведенням російських військ від кордону з Україною.

Байден збирається на зустрічі з Путіним говорити про Україну