Десятки жінок подали до суду на Pornhub, стверджуючи, що відео з ними розмістили незаконно
Getty Images

Понад 30 жінок подали позов на платформу Pornhub і його материнську компанію MindGeek. Позивачі заявляють, що компанія свідомо отримувала вигоду з відео, які були розміщені на сайті без згоди учасників.

За словами жінок, ролики зображають зґвалтування, сексуальну експлуатацію дітей, торгівлю людьми та інший контент сексуального характеру, повідомляє CNN.

MindGeek називають «класичним злочинним бізнесом», який наживається на секс-контенті без згоди учасників відео.

Позов подала компанія Brown Rudnick LLP від імені 34 можливих потерпілих, серед яких є жертви сексуальної експлуатації, зґвалтування і торгівлі людьми.

Позивачі, окрім однієї, вирішили залишитися анонімними. Жінка під псевдонімом Ізабелла розповіла CBS, що розміщений на Pornhub відеоролик зруйнував її життя.

За словами жінки, їй було 17, коли хлопець змусив її зробити оголене відео. Вона навіть не знала, що воно потрапило на платформу, поки про це не розповів її друг.

Відео подивилися всі студенти коледжу Ізабелли, а загалом ролик переглянуло 200 тис. користувачів. Жінка розповіла, що ніхто з Pornhub не контактував із нею щодо згоди на розміщення.

При цьому у коментарі BBC компанія запевняє, що застосовує найбільш повні запобіжні заходи в історії платформ, які наповнюють відвідувачі. Вони включають заборону завантажень від неперевірених користувачів.

 «Я приєдналася до позову, бо шукаю справедливості для себе та безлічі інших жертв, які не виступають»,  заявила Ізабелла.

Pornhub пообіцяв розслідувати скаргу, але відкинув звинувачення про «злочинний бізнес».           

У грудні минулого року видання New York Times звинуватило Pornhub у поширенні відео, де показували жорстоке поводження з дітьми та зґвалтування. Ці звинувачення компанія заперечила.

Pornhub реставрував еротичні ретро-фільми, яким понад 100 років (відео)