Deutsche Bank закриває кожне п'яте відділення в Німеччині. Причини дві — погана і добра

Deutsche Bank закриє кожне п’яте відділення в Німеччині. Це приблизно сто відділень по всій країні. Таким чином, загальна кількість відділень банку скоротиться до 400. 

У DB кажуть, що їх рішення зумовлено бажанням вийти на прибутковість. Та й клієнти за період коронакризи вже навчились користуватись онлайн-послугами, додають банкіри. 

«Коронавірус змінив вимоги до надання консультаційних послуг. Навіть ті клієнти, котрі раніше не були знайомі з онлайн-банкінгом, тепер роблять багато операцій прямо вдома, за допомогою комп’ютера або планшету», — розповів голова департаменту роздрібного банку DB Філіп Госсов.

У 2019 році збитки Deutsche Bank склали 5,3 млрд євро. Тоді у банку пояснювали таку суму збитків масштабною реструктуризацією. За словами голови банку Крістіана Зевінга, така реструктуризація була найрадикальнішою за два останні десятиліття.

Керівництво DB також звертає увагу на те, що їхній головний конкурент в Німеччині – Commerzbank – у 2020 році також закрив 200 відділень по всій країні.