«Дідько з ним». Ілон Маск заявив, що і надалі фінансуватиме роботу Starlink в Україні

Американський підприємець Ілон Маск заявив, що продовжить фінансуватиме послуги Starlink в Україні.

Про це він написав увечері 15 жовтня у Twitter.

«Дідько з ним… хоча Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжимо безкоштовно фінансувати уряд України», — заявив Маск.

Рішення засновника SpaceX прокоментував заступник голови Офісу президента Михайло Подоляк. При цьому він скористувався термінологією із кіновсесвіту «Зоряних війн».

«Ти повинен був знищити ситхів…Тож ти це зробив… Дякую, що приєднався до правильної сторони. Україна це цінує...», — написав радник голови ОП під твітом Маска.

Нагадаємо, за даними CNN, у вересні SpaceX попередила Пентагон, що може припинити фінансувати Starlink в Україні, і закликала оплатити роботу терміналів американський уряд. Компанія уточнила, що це коштуватиме понад $120 мільйонів до кінця року і приблизно $400 мільйонів протягом наступних 12 місяців.

Згодом Ілон Маск підтвердив цю інформацію. Він заявив, що SpaceX не вимагає відшкодувати попередні витрати, але й не може постійно фінансувати існуючу систему і направити ще кілька тисяч терміналів, які використовують у 100 разів більше даних, ніж звичайні домогосподарства.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Starlink в Україні працював, працює та буде працювати — Федоров