Дієго Марадона — у лікарні, але не через COVID-19
Championat.com

Дієго Марадона потрапив до лікарні в Аргентині з невідомими «проблемами зі здоров'ям», хоча це не пов'язано з коронавірусом. Його стан не вважається серйозним, повідомили в понеділок його особистий лікар та місцеві ЗМІ.

60-річного Марадону доставили в клініку Іпенса в Ла-Плата, приблизно за годину їзди від Буенос-Айреса, повідомляє видання The Guardian. Марадона тренує місцевий клуб «Гімнасія і Есгріма».

Марадона, який виграв чемпіонат світу від Аргентини в 1986 році і вважається одним з найкращих гравців усіх часів, потрапив до лікарні для проходження обстежень, сказав його лікар Леопольдо Луке.

Деякий час він почувався погано, і його триматимуть під спостереженням «принаймні три дні», сказав Луке журналістам.

«Йому психологічно погано, і це впливає на його фізичне самопочуття. Бути Марадоною дуже важко», — сказав Луке.

 Луке не повідомив конкретних деталей хвороби Марадони, але заявив, що це не пов'язано з COVID-19. Востаннє Марадона з’явився на публіці у свій 60-й день народження минулої п’ятниці перед матчем ліги своєї команди проти «Патронато».

Йому подарували пам’ятну дошку та торт, щоб відсвяткувати цю подію, але він не залишився спостерігати за грою, і свідки сказали, що він виглядав нездоровим. У неділю його розпізнали на стадіоні Сан-Паоло в Неаполі, де його все ще шанують після того, як він вперше вивів «Наполі» до змагань Серії А у сезоні 1986-87.

Колишній гравець «Наполі», «Барселони» та «Бока Хуніорс» протягом багатьох років часто був госпіталізований, в тому числі через екстравагантний спосіб життя.

Колишній форвард «Наполі» потрапив до лікарні у січні 2019 року з внутрішньою кровотечею в шлунку. Він також захворів на Чемпіонаті світу-2018 у Росії — втратив свідомість на матчі Аргентина-Нігерія.

Марадона потрапив до лікарні у 2004 році з важкими проблемами із серцем та диханням, пов’язаними з вживанням кокаїну. Пізніше він пройшов реабілітацію від наркотичної залежності на Кубі та в Аргентині, а операція по скріпленню шлунка в 2005 році допомогла йому схуднути.

У 2007 році він зареєструвався в клініці в Буенос-Айресі, щоб подолати проблеми із зловживанням алкоголем.

 

На Мадейрі пограбували дім Кріштіану Роналду