Ділки з Дніпра хотіли продати росіянам запчастини до МіГ-29 — СБУ (фото)

Служба безпеки заблокувала продаж до росії деталей для винищувачів МіГ-29, який намагалися влаштувати ділки з Дніпра. 

За даними слідства, ще у 2019 році місцевий кримінальник викрав обладнання зі складу компанії-виробника та передав на зберігання знайомому підприємцю. Той тривалий час переховував запчастини на території власної станції техобслуговування, а потім вирішив продати через спеціалізований сайт.

За інформацією СБУ, опублікованою «рекламою» зацікавились представники воєнно-промислового комплексу рф, які підшукували такі запчастини для бойових літаків.

Проте врешті співробітники Служби безпеки заблокували продаж військового обладнання. Під час обшуків на СТО вони вилучили обладнання на понад 10 млн грн:

  • 10 авіанасосів;
  • 2 стартер-генератори;
  • 1 тисячу додаткових комплектуючих.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 209 ККУ (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі). Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, це не перший такий випадок. На початку листопада СБУ затримала трьох ділків, які збиралися продати до росії запчастини до двигунів для МіГ-29. Деталі раніше вкрали на заводі Мотор-Січ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна продовжує постачати рф запчастини для бойових літаків і вертольотів — розслідування