«Динамо» перемогло команду Реброва і вийшло до Ліги Європи
Getty Images

Київське «Динамо» в останньому турі Ліги чемпіонів перемогло вдома угорський «Ференцварош» — 1:0.

Перемога дозволила команді Мірчі Луческу посісти третє місце в групі і навесні зіграти у 1/16 Ліги Європи. «Ференцварош», який тренує колишній гравець и тренер «Динамо» Сергій Ребров, припинила виступ в єврокубках цього сезону.

До поєдинку команди підішли з однаковою кількістю очок — по 1. Втім після нічиєї в Будапешті (2:2) киян влаштовувала не лише перемога, але й нічия з рахунком 0:0, 1:1 та 2:2.

З огляду на важливість результату, а також температуру повітря мінус 7 градусів, команди грали досить обережно. Гольових моментів було обмаль.

Все вирішив гол, який після штрафного на 60-й хвилині головою забив Денис Попов.

«Динамо» — «Ференцварош» — 1:0 (Попов 60)

«Динамо»: Бущан — Миколенко, Попов, Забарний, Кендзьора — Сидорчук (Андрієвський 90+3), Шапаренко, де Пена (Супряга 70), Циганков (Лєднєв 86), Гармаш (Шепелєв 70) — Вербіч (Родрігес 86).

«Ференцварош»: Дібус — Хайстер, Двалі, Блажіч, Ловренчіч (Ботка 81)  Сомаліа, Харатін (Ісаел 75), Ляїдуні — Зубков (Мак 81), Узуні (Батуріна 74) — Нгуен (Болі 86).

В іншому матчі нашої групи «Ювентус» в гостях розбив «Барселону» (3:0), що дозволило команді Кріштіану Роналду посунути команду Ліонеля Мессі з першого місця. Зазначимо, що в очній дуелі найкращих футболістів сучасності Роналду забив двічі, обидва рази з пенальті.

Підсумкове положення команд в групі:

  1. «Ювентус» — 15
  2. Барселона» — 15
  3. «Динамо» — 4
  4. «Ференцварош» — 1
3:0 — і €30 млн у кишені. Чому перемога «Динамо» над «Гентом» настільки важлива