Директор підприємства на Житомирщині працював на гауляйтера Сальдо
СБУ

СБУ повідомила про підозру директору підприємства з Житомирської області, який працював на гауляйтера захопленої частини Херсонщини Володимира Сальдо.

Саме родина зрадника була кінцевим власником підприємства, яке видобувало, обробляло та продавало граніт у промислових масштабах. Частину прибутків спрямовували на потреби окупаційних органів на тимчасово захопленій частині півдня України.

У вересні на активи комерційної структури наклали арешт. Слідство викрило схеми, завдяки яким очільники компанії виводили кошти для їх використання в інтересах ворога. Для цього організатори штучно занижували обсяги видобутої сировини та об’єми продажу продукції, а також «змінювали» її цінову категорію.

Так державний бюджет України втрачав мільйони у вигляді несплачених податків. Збитки становлять понад 4,5 млн грн.

За матеріалами СБУ керівнику видобувної компанії повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом);
  • ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила ділків, які «конвертували» награбовані окупантами гривні в рублі