Директор ЦРУ таємно приїздив до Зеленського: про що говорили

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс наприкінці минулого тижня таємно відвідав Київ для зустрічі із президентом Володимиром Зеленським.

Про це пише The Washington Post із посиланням на джерела.

За даними видання, метою візиту було проінформувати Зеленського про очікування щодо військових планів Росії на найближчі тижні та місяці.

Крім того, під час зустрічі Зеленський і представники української розвідки обговорювали, як довго Україна може розраховувати на продовження допомоги з боку США і Заходу отримання контролю республіканців над Палатою представників та зменшення кількості прихильників надання допомоги Україні у Сполучених Штатах.

Бернс наголосив на «гостроті моменту» на полі бою і визнав, що в якийсь момент допомогу буде важче отримати, розповіли джерела.

Як пише видання, після зустрічі з Бернсом «у Зеленського та його помічників склалося враження, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена залишається сильною, і 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить щонайменше до липня або серпня».

Водночас, за даними джерела, зараз українське керівництво менш упевнене у перспективі ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакету додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Нагадаємо, минулого року Вільям Бернс двічі відвідував Київ — у січні, за місяць до початку російського вторгнення, та у листопаді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Bradley, Stryker та Avenger: що включає новий пакет допомоги від США на $2,5 млрд