«Дісней» анонсує 10 нових спін-оффів «Зоряних війн», 10 серій Marvel і нові фільми
Getty Images

«Дісней» представила величезну кількість нових проектів на наступне десятиліття на заході для інвесторів.

Хайден Крістенсен повертається в ролі Дарта Вейдера в міні-серіалі «Обі-Ван Кенобі», тоді як Чедвіка Боузмана не будуть оцифровувати у продовженні «Чорної пантери», повідомляє The Guardian.

Виступаючи в четвер, очільниця «Lucasfilm» Кетлін Кеннеді оголосила, що режисером нового фільму «Зоряні війни» «Ескадрон» стане Петті Дженкінс, яка зняла «Диво-жінку». Вперше жінка-режисер взяла на себе керівництво одним із фільмів франшизи.

У Twitter Дженкінс опублікувала відео, в якому пояснила, що давно хотіла зняти фільм про пілота-винищувача — ним був її покійний батько, він помер, коли їй було сім. Фільм має вийти на Різдво 2023 року.

Кеннеді додав, що Тайка Вайтіті, який отримав «Оскар» на початку цього року за сценарій «Кролик Джоджо», все ще пише сценарій для іншого, ще не названого фільму, у франшизі, про який «Дісней» оголосила у травні.

Кеннеді також повідомив, що Disney+ планує найближчим часом 10 серій «Зоряних воєн» і 10 серій «Марвел», і що Хейден Крістенсен, який зіграв Енакіна Скайуокера в приквелах «Зоряних воєн», повернеться до ролі Дарта Вейдера в майбутньому міні-серіалі «Обі-Ван» з Юаном Макгрегором у головній ролі.

Дональд Гловер повторить свою роль космічного контрабандиста Ландо Калрісіана для серіалу «Ландо», вперше знявшись разом із Олденом Еренрайком у фільмі «Соло: історія зоряних воєн» 2018 року.

Успіх спін-офф-серіалу «Мандалорець», який представив світу маленького Бебі Йоду, за словами Кеннеді, відкрив «абсолютно нову еру для «Зоряних воєн».

Зак Ефрон зніметься у фільмі Disney+ про догляд за дітьми «Троє чоловіків і дитина».

На тій же презентації керівник Marvel Кевін Файгі віддав шану Чедвіку Боузману, покійній зірці «Чорної пантери», і підтвердив, що майбутнє продовження Райана Куглера про супергероїв не внесе змін до його центрального персонажа, а розкриє «допоміжні» історії.

У фільмі, який повинен вийти в липні 2022 року, не будуть цифровим способом відтворювати Боузмана, який помер від раку у віці 43 роки у серпні.

Тим часом Крістіан Бейл стрибне зі світу DC, в якому колись грав Бетмена, до участі у фільмі Marvel «Thor: Любов і грім», який повинен вийти у травні 2022 року. Він зіграє головного лиходія Gorr the God Butcher.

Ніа Дакоста, чию довгоочікувану стрічку-перезавантаження серії жахів Candyman запланували на наступний рік, візьме на себе керівництво Captain Marvel 2 з актрисою Брі Ларсон. А Джон Воттс, режисер поточної трилогії «Людина-павук», поставить новий фільм «Фантастична четвірка» про команду, яка розпочала історію Marvel у 1960-х.

Фейдж також представив перші картинки з Falcon & the Winter Soldier, який вийде на Disney + у березні, та серіал Локі Тома Хіддлстона, який повинен вийти на екрани в травні.

Розгортання потокового каналу «Дісней» під час пандемії підштовхнуло підйом студії до, мабуть, непереборного панування в галузі мейнстрімного  кіно. У четвер студія оголосила, що протягом першого року набрала 86 млн підписників, і що ціни мають зрости наступного року.

Останній фільм Pixar «Душа» без релізу в кінотеатрах вийде на каналі на Різдво. На презентації в четвер компанія не надала інформації про долю «Чорної вдови» — майбутнього фільму про Месників за участю Скарлетт Йоханссон. Його дата випуску  неодноразово змінювалася.

Так само Файгі промовчав про хід зйомок продовжень «Аватару» Джеймса Кемерона. Їхня прем'єра мала відбутися в 2022, 2024 і 2026 роках. «Дісней» придбав франшизу під час викупу активів у 21st Century Fox на суму $71,3 млрд у 2019 році.

Гаррісон Форд повертається в ролі Індіани Джонса для п'ятого та останнього епізоду франшизи