Дівчина заступника генпрокурора Вербицького придбала котедж і авто за 52 млн грн — Схеми (відео)

Дівчина заступника генпрокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024 році придбала елітне майно на 52 млн грн. При цьому її офіційно зареєстрований дохід за останнє десятиліття склав трохи більше 360 тис. грн.

Про це йдеться у розслідуванні «Схем».

У лютому 2024 року напередодні дня народження Ільницька придбала автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску, який коштує близько 4 млн грн. А у травні — триповерховий будинок в елітному котеджному містечку «Коник» в Києві площею 240 квадратних метрів. Його ринкова ціна становить близько 48 млн грн, проте жінка заплатила за нього усього 2 млн грн. Згодом вона подарувала будинок матері. Однак повідомила журналістам, що продовжує там жити разом із нею та сином.

У цьому ж котеджі орендує таунхаус і Вербицький. При цьому купив цей будинок за довіреністю його племінник для знайомого бізнесмена за понад 2 млн грн, що у шість разів менше за ринкові ціни. Раніше ДБР відкрило кримінальне провадження щодо компанії-забудовника котеджного містечка, однак вже півтора роки активних дій у цій справі немає, а усі арешти зняті.

Судячи з публікацій у соцмережах, як зазначається у розслідуванні, зовсім нещодавно Ільницька, ймовірно, стала власницею київського салону Leo Beauty Club.

Вербицький у коментарі журналістам повідомив, що знайомий з Ільницькою з кінця 2024 року і їхні стосунки «не носять сімейних відносин». Він запевнив, що ніяк не допомагав їй у придбанні майна.

Ільницька підтвердила, що знайома із заступником генпрокурора з кінця 2022 року. Вона розповіла, що спочатку стосунки мали «дружній характер», а їхній теперішній стан відмовилася коментувати. При цьому запевнила, що на даному етапі вони «не мають сімейного характеру», а до її купівель чоловіки не причетні.

Жінка стверджує, що купила котедж за собівартістю — такими нібито були домовленості з продавцем, який був зацікавленій у її яхтовому бізнесі.

Щож до питання про доходи, на які купляється елітне майно, то Ільницька заявила, що гроші в неї є від колишніх чоловіків та неназваного хлопця, з яким вони займались яхтовим бізнесом, і який при розірванні стосунків нібито залишив їй низку активів.

«Схеми» припускають, що вона говорила про свого колишнього роботодавця Юрія Приймака, який помер у 2020 році. Вдова покійного бізнесмена підтвердила, що він складав заповіт на Ільницьку, але згодом скасував його.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Брати Медведчука та Козака завдали державі збитків на 75 млн грн