Для фінансування мобілізації треба оптимізувати поточні видатки — Мінфін

Міністерство фінансів очікує пропозиції від Міноборони та Генштабу щодо покриття витрат на додаткову мобілізацію. Про міністр Сергій Марченко розповів в інтерв'ю Forbes  Україна.

«Я б поки що не забігав наперед, а дав можливість Генштабу разом з Міноборони знайти підходи в цьому питанні і запропонувати рішення як вони це бачать, як бачать оптимізацію видатків чинних, бо ми виснажили наш внутрішній потенціал щодо фінансування військових потреб», — сказав він.

За словами міністра, штучно збільшити видатки не вийде, оскільки додаткових коштів просто немає. «Якщо нам потрібно буде їх знайти, то нам потрібно розуміти в часі – їх потрібно знайти вже сьогодні, чи це березень-квітень-травень, можливо, друге півріччя», — зазначив Марченко.

Міністр не виключає, що доведеться шукати можливості щодо додаткових доходів, додаткових джерел фінансування внутрішніх. Він додав, що про конкретні цифри можна буде говорити, коли будуть відомі запити від відповідальних структур.

Він додав, що саме Міноборони рахує потреби ЗСУ та визначає можливі джерела оптимізації існуючих потреб, а потім оборонне та фінансове відомства ухвалюють рішення.

Відповідаючи на запитання стосовно заяв президента Володимира Зеленського, що мобілізація коштуватиме Україні додаткових 500 млрд грн, Марченко додав, що такі розрахунки «досить коректні».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Новий законопроєкт про мобілізацію зареєстрували у Верховній Раді: що зміниться