Для ремонту німецьких Panzerhaubitzen 2000 в Україні критично не вистачає запчастин — ЗМІ

Боєздатність переданих Німеччиною самохідних гаубиць Panzerhaubitzen 2000 опинилася під загрозою через нестачу запасних деталей. Про це пише Spiegel.

За даними журналістів, після поставки 14 гармат Міноборони ФРН не змогло вчасно замовити великі пакети запчастин для підтримки їх у робочому стані. Водночас зараз більшість САУ потребує ремонту через інтенсивне використання на полі бою.

Так, нещодавно до Литви для технічного ремонту привезли шість німецьких гаубиць. Однак через брак запчастин одну з них довелося розібрати і тимчасово залишити у Литві.

Видання пише, що ще наприкінці літа відділ закупівель Бундесверу безуспішно попереджав міністерство про необхідність замовити великі пакети запчастин для гаубиць та реактивних систем залпового вогню Mars II, оскільки терміни доставки є довгими. Однак досі відповідні вказівки досі не надійшли.

Нестача деталей також може паралізувати центр ремонту німецької військової техніки, який Німеччина планує до середини грудня відкрити у Словаччині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Суперзахист»: Міноборони оригінально подякувало Німеччині за Gepard та Iris-T (відео)