До 13 і молодше. Facebook розробляє Instagram для дітей
Getty images

Компанія Facebook розробляє спеціальну версію соцмережі Instagram, призначену для дітей віком до 13 років

«Радий повідомити, що на майбутнє ми визначили роботу з молоддю як пріоритет для Instagram, додавши її до списку наших першочергових завдань», — повідомив Вішал Шах, віце-президент Instagram.

Він підкреслив, що вони зосередяться на створенні версії Instagram, яка дозволить дітям до 13 років безпечно почати користуватися соцмережею, передає BuzzFeed.

Адам Моссера, глава Instagram, повідомив, що «все більше і більше дітей» хочуть використовувати Instagram, але перевірити їх вік майже неможливо через відсутність у них документів, що посвідчують особу.

За кілька днів до оголошення про плани створити дитячу версію Instagram соцмережа відреагувала на критику, що підлітки зіштовхуються в соцмережі з емоційним насильством і цькуванням. Тоді Instagram анонсував нові правила, за якими дорослі користувачі більше не зможуть відправляти особисті повідомлення підліткам молодше 18 років, які на них не підписані.

Компанія Facebook купила Instagram майже 10 років тому за $1 млрд. Наразі дітям молодше 13 років формально заборонено користуватися Instagram. «Все частіше діти запитують своїх батьків, чи можуть вони приєднатися до додатків, щоб не відставати від своїх друзів», — розповів Bloomberg Джо Осборн, представник Facebook.

Як приклад Осборн навів Messenger Kids, який був створений Facebook для дітей і дозволяє батькам контролювати його використання. Але виявлені недоліки цього месенджера дозволяють дітям спілкуватися в чатах з людьми, яких не схвалювали їх батьки, що вже викликало стурбованість регулюючих органів.

Дитяча «любов»: історія про втрачену приватність