До 2035 року Volkswagen припинить випуск машин із двигунами внутрішного згоряння у Європі
Pixabay

Німецький виробник автомобілів назвав терміни з припинення виробництва машин із двигунами внутрішнього згоряння.

Насамперед зміни торкнуться Європи, а наступними будуть США та Китай, повідомляє DW.

Про таке рішення оголосили на раді директорів Volkswagen. Це пов’зано з високим тиском на автокомпанії через боротьбу зі змінами клімату та за скорочення шкідливих викидів.

Клаус Зелмер, член правління з продажів та маркетингу, розкрив плани Volkswagen в інтерв’ю. За його словами, перехід буде поетапним та триватиме з 2033 по 2035 рік.

Маск обіцяє приз у $100 млн на перетворення вуглекислого газу в паливо

Відмова від двигунів внутрішнього згоряння відбудеться пізніше у США та Китаї, а останніми на черзі будуть Африка та Південна Америка. Це пояснили «відсутністю політичних умов та інфраструктури».

Тим часом Audi, дочірня компанія Volkswagen, повідомила про скорочення кількості автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння до 2033 року. А автовиробники Ford та Volvo оголосили про перехід на електромобілі в Європі у 2030 році.

Загальний ажіотаж навколо змін клімату та зменшення забруднення змушує компанії обирати менш шкідливі варіанти автомобілів.

ЄС має намір оголосити про більш суворі обмеження щодо викидів у 2030 році. Умови для автовиробників стануть ще складнішими.

Швейцарці відхилили закон про захист клімату, який передбачав подорожчання пального