«До 9 травня вона не закінчиться». В естонській розвідці вважають, що війна в Україні триватиме ще довго

Повномасштабна війна росії проти України «триватиме ще довго».

Таку думку висловив Мікк Маран, гендиректор естонського Департаменту зовнішньої розвідки, пише Delfi.

«Блискавичну війну Путін оформити не зміг, і зараз ми бачимо, що йде переформатування для того, щоб була можливість до 9 травня покласти на стіл якусь перемогу», — вважає він.

За оцінкою естонської розвідки, у другій половині квітня бойові дії будуть більш інтенсивними, перш за все на сході, оскільки Кремлю «треба до цієї дати [9 травня] продемонструвати якусь перемогу «над нацизмом».

Також Маран вважає, що, з погляду москви, для цього підійшло б повне захоплення Донецької та Луганської областей, включно з Маріуполем, та створення наземного коридору з Кримом.

Голова зовнішньої розвідки Естонії, «ми маємо враховувати, що у разі 9 травня ми маємо справу з пропагандистським проміжним етапом; це означає, що закінчення конфлікту 9 травня точно не буде».

Також у естонській розвідці вважають, що на переговорах Україна-рф найближчим часом проривів не очікується.

Україна не прийме вимоги окупантів, тому що «український народ воює дуже сміливо» і «не можна з боку України очікувати великих поступок».

«Кремль розраховує, що якщо зараз не вдалося захопити Київ та скинути уряд України, то метою буде нав'язати Володимиру Зеленському такі умови миру, які той політично не переживе. І для цього треба продовжувати війну», — сказав Маран, додавши, що «центр тяжіння» буде на сході України.

Крім того, путін робить все, щоб правда про війну проти України не дійшла до росіян, вважає естонський розвідник, і, як наслідок, більшість населення рф — у сфері впливу кремлівської пропаганди.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лавров заявив, що Київ намагається нібито зірвати переговори на тлі звинуваченнь у звірствах рф в Бучі