До апаратів ШВЛ під’єднали рекордну кількість хворих за весь час пандемії — ОПУ
УНІАН

За останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19. Напередодні була заповнена третина місць, а  зараз — майже половина: 2 212 із 4 694.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента, посилаючись на результати селекторної наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Наразі задіяно 1072 апарати ШВЛ — найбільша кількість від початку пандемії в Україні, говорить прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Заповненість лікарняних ліжок «підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності», додав чиновник.

Водночас на Івано-Франківщині ситуація стабілізувалася після запровадження «червоної» зони, хоча область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих — 17 994, підкреслив високопосадовець.

За офіційними даними, в Україні наразі 213 тис. людей хворіють на коронавірус. Очільник держави Володимир Зеленський говорить, що перше COVID-щеплення знижує ймовірність зараження на 76%, однак шанси на зараження все одно залишаються: «лише після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки».

Гарант закликав носити маски та дотримуватися дистанції і після першої вакцинації. За його словами, побічні ефекти виявляються лише у 0,8% випадків. Зараз тяжких випадків не зафіксовано.

Напередодні Європейське агентство з лікарських засобів офіційно заявило, що вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів, наголосивмМіністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Раніше у МОЗ розповіли про основні побічні ефекти після щеплення від COVID-19. 

Chas News повідомляв, що Ляшко пояснив високу смертність COVID-пацієнтів на ШВЛ

Головний санітарний лікар країни захворів на COVID після вакцинації