До апокаліпсису далеко. Голова «Укренерго» впевнений що рф не вдастся погасити енергосистему України

Обстрілюючи енергосистему України, росія намагається її повністю погасити. А першочерговими цілями кремль обирає регіони з високим рівнем споживання, а також чия енергомережа є зв'язуючим мережу елементом. Однак росії не вдасться залишити Україну без електрики на довготривалий період. 

Навіть попри обстріли енергосистема нашої країни залишається цільною та контрольованою, а всі зруйновані об'єкти підлягатимуть відновленню. 

Про це в інтервʼю «РБК Україна» розповів Володимир Кудрицький, голова правління «Укренерго».

За його словами найпотужніших обстрілів зазнали Харківщина, Київщина та західні області України. 

«Вони намагаються погасити нашу енергосистему повністю. Напевно, був такий принцип: завдати найбільшої шкоди там, де найбільше споживання. Послабити мережу так, щоб вона втратила здатність забезпечувати надійне енергопостачання», — сказав Кудрицький.

При цьому він наголосив: усі атаковані об'єкти енергоінфраструктури України підлягають ремонту та відновленню. Питання лише у термінах.

«Є об'єкти, які можна відновити за кілька днів, є ті, що відновлюються за тижні, а є — за місяці. Гадаю, що після перемоги нас чекає серйозна масштабна робота з відновлення», — пояснив він.

Водночас попри те, що в результаті російських атак нині Україна відчуває дефіцит енергопотужностей, повністю погасити країну, за словами Кудрицького, агресору не вдасться. Адже її енергосистема все ще цілісна та контрольована Диспетчерським центром «Укренерго». Понад те, такий розвиток подій є взагалі малореалістичним.

«Зараз досить складно таке уявити. Ми поки що далекі від апокаліптичного сценарію. Я навіть не знаю, наскільки цей апокаліпсис реалістичний»,  резюмував Кудрицький.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українцям доведеться економити електрику декілька місяців — Центр досліджень енергетики