До другої річниці вторгнення до Києва приїхали західні лідери: деталі

24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення рф, до Україна прибули лідери західних країн.

Про це пише Reuters.

До Києва прибули голова уряду Італії Джорджія Мелоні, премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо, премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, а також колишній премʼєр-міністр Британії Борис Джонсон. Посадовці приїздили, аби продемонструвати солідарність з Україною у роковини повномасштабного російського вторгнення.

Мелоні має провести відеоконференцію з Києва, в якій візьмуть участь лідери G7. Вона запросить президента Зеленського долучитися до дискусії.

Урсула фон дер Ляєн у своєму Twitter написала, що «більш ніж будь-коли ми твердо підтримуємо Україну у фінансовому, економічному, військовому й моральному плані. Поки країна остаточно не стане вільною».

Також Борис Джонсон заявив, що впевнений у перемозі України над агресором.

«У цю похмуру другу річницю вторгнення путіна для мене велика честь бути тут, в Україні. З їхньою незламною мужністю я не сумніваюся, що українці переможуть та витіснять сили путіна — за умови, що ми надамо їм військову, політичну та економічну допомогу, якої вони потребують», — написав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Яка різниця між нацизмом та фашизмом: пояснюємо на фактах з історії