До кінця року в «Дії» з’явиться електронний кабінет пацієнта — Ляшко
УНІАН

У МОЗ пообіцяли запустити електронний кабінет пацієнта в мобільному додатку «Дія». Міністерство розраховує реалізувати ідею вже восени, а повний функціонал запрацює до кінця року.

Суть плану — створення е-кабінету, доступ до якого зможе отримати кожен громадянин через смартфон, повідомив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я, на форумі «Україна 30. Здорова Україна».

Функція, зокрема, дозволить відслідковувати проведення повних медичних оглядів пацієнтів. У кабінеті буде можливість чітко відмічати всі медичні обстеження, їхні результати, динаміку.

«За результатами цих оглядів — мотивувати, як медпрацівника, вашого сімейного лікаря, так і людину, впроваджуючи певні пільги, компенсації для здорових людей, для тих, хто стежить за своїм здоров’ям», — додав Ляшко.

Раз на два роки планується проводити безкоштовний скринінг неінфекційних хвороб, а для людей від 55 років — раз на рік. Ці дані також будуть в електронному кабінеті. 

Додатково МОЗ хоче запустити систему мотивації для пацієнтів та лікарів. Насамперед це стосуватиметься медиків, у яких найбільше підписаних декларацій. Також бонуси отримають люди, які регулярно (кожні один-два роки) проходять медичні огляди.

«Це можуть бути запропоновані певні речі: спортивні зали, басейни, певні інші мотиваційні пакети, над якими ми зараз працюємо, щоб людина була якомога активнішою і якомога довше залишалася здоровішою», — сказав міністр.

Ляшко каже, що Україна переходить на е-лікарняні