До МЗС Румунії викликали представника рф через інциденти з «шахедами»
Digi24

Міністерство закордонних справ Румунії викликало тимчасового повіреного у справах посольства рф після того, як у країні знайшли уламки ударного дрона Shahed, яким намагалися атакувати Україну.

Про це повідомляє Agerpress.

Представник МЗС висловив російському дипломату рішучий протест через падіння на румунській території уламків "Шахедів", а також засудив неодноразові атаки російських сил на українську цивільну інфраструктуру.

У дипломатичному відомстві також нагадали, що обстріли цивільних об'єктів є воєнними злочинами, а удари по територіях України, що межують із Румунією, становлять загрозу національній безпеці.

Також там наголосили на виключній відповідальності росії після агресії проти України за серйозне погіршення безпекового середовища на Чорному морі.

Нагадаємо, у ніч на 25 липня Сили ППО знищили 25 з 38 «шахедів», а три дрони залетіли в Румунію. Тоді біля румунського села Плауру військові виявили імовірні уламки російських дронів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Карпатах поблизу кордону з Румунією виявили тіло чоловіка