До програми 78-го Венеційського кінофестивалю увійшли одразу три українські фільми
Pixabay

На 78-му Венеційському кінофестивалі покажуть три фільми українського виробництва, а саме — «Відблиск» Валентина Васяновича, «Носорога» Олега Сенцова та «Цензорку» Петера Керекеша.

Фільм Валентина Васяновича навіть позмагається за головну нагороду фестивалю — «Золотого лева», повідомляють на сайті кінокомпанії Arthouse Traffic.

Це перший український проєкт в основному конкурсі за останні 29 років. Востаннє туди потрапила стрічка Кіри Муратової «Чуттєвий міліціонер» (1992).

У «Відблиску» Васянович розповідає про лікаря-добровольця, який після повернення з полону та тортур намагається пристосуватися до мирного життя.

Прем'єра стрічки «Носоріг» Олега Сенцова відбудеться у конкурсній програмі «Горизонти» та закриватиме секцію. Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні та розповідає про кримінальний світ.

Цю стрічку режиссер почав знімати ще у 2012 році, але потім робота припинилася через через незаконний арешт режисера російськими спецслужбами у 2014 році.

Фільм «Цензорка» Петера Керекеша спільного виробництва Словаччини, Чехії та України також покажуть у програмі «Горизонти». Це історія про жінку, яка щойно народила дитину, але потрапила до виправної колонії. Картина показує її життя у в'язниці.

Цього року Венеційський кінофестиваль, один із найстаріших у світі, традиційно проходитиме на острові Лідо з 1 по 11 вересня.

Серійна вбивця, яка займається сексом із автівками. Фільм «Титан» отримав головний приз Каннського фестивалю