До ПВК «Вагнер» масово набирають в’язнів, хворих на ВІЛ та гепатит — розвідка

Російська ПВК «Вагнер» почала масово рекрутувати ув’язнених у російських тюрмах, що страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема ВІЛ та гепатит C.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Хворих в’язнів маркують браслетами: інфікованих ВІЛ змушують надягати червоні браслети, білі — у випаду наявності гепатиту.

У ГУР зазначають, що явище «мобілізації» хворих ув’язнених набуло масового характеру. Зокрема, лише з однієї виправної колонії №5 в селищі Металострой Ленінградської області, до ЧВК «Вагнер» набрали понад сотню в’язнів з підтвердженим ВІЛ або гепатитом С.

Інші військові рф обурюються, що їм доводиться перебувати на фронті поруч з інфікованими. А російські медики відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ.

Розвідка зазначає, що серед російських полонених, які перебувають в Україні, вже виявили військових з ВІЛ та гепатитом, які підтверджують інформацію про масовий набір хворих в’язнів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мобілізованих росіян почали забезпечувати іранськими бронежилетами та шоломами — розвідка