До України прибули німецькі реактивні системи залпового вогню MARS II — Резніков
Twitter / @oleksiireznikov

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що три німецькі реактивні системи залпового вогню MARS II прибули до України. 

«Третій брат у сімействі далекобійних — РСЗВ MARS II з Німеччини — прибув до України. Дякую Німеччині та особисто моїй колезі, міністерці оборони Крістін Ламбрехт, за ці системи», — написав Резніков.

Нагадаємо, Велика Британія невдовзі має передати Україні кілька військових кораблів, на яких вже зараз проходять навчання наші моряки.

Що таке система MARS II

Mars II / MLRS-E — це німецька реактивна система залпового вогню M270 MLRS, яку прийняли на озброєння Бундесверу у 1990 році. Фактично це ліцензійна копія американської M270 MLRS з деякими доопрацюваннями.

Артилерійська частина MARS ІІ складається з двох одноразових блоків, кожен із яких вміщує шість ракет. Час залпу всіх 12-ти ракет складає до 60 секунд. Система забезпечує максимальну дальність ураження цілей на відстані 45 – 70 тис. м залежно від боєприпасів.

Кабіна екіпажу MARS ІІ розрахована на командира, водія і навідника. Кабіна броньована, у ній розташовується апаратура управління вогнем.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польща підготувала ще вісім гаубиць «Krab» для України