Добре погуляли! У Франції поліція розганяла двотисячну нелегальну новорічну дискотеку
BFMTV

Французька поліція звітує, що у новорічну ніч вона зупинила кілька масштабних святкувань. Такі вечірки нині заборонені через комендантську годину, яка діє в країні.

Найбільша рейв-вечірка, яку розігнала поліція, відбувалася у Бретані, у маленькому муніципалітеті Льєрон, пишуть французькі медіа. Кількість її учасників перевищувала число мешканців містечка. Ймовірно, бажаючі потанцювати прибули туди навіть із Парижа.

За даними джерел телеканалу Europe 1, святкувало 2000 учасників. L’independant підтверджує це й додає, що нелегальне святкування відбувалося у закинутому ангарі.

Учасники вечірки побилися з поліцією, троє поліцейських отримали «легкі травми», один поліцейський автомобіль рейвери спалили. Примітно, що після бійки вечірка не припинилася і тривала принаймні деякий час, оскільки поліція без підкріплення виявилася нездатна її розігнати.

Поліція офіційно наразі не надає деталей про даний інцидент.

У Франції діє комендантська година через COVID-19, правила якої забороняють будь-які святкування Нового року поза межами свого житла.

Le Figaro зазначає, що інциденти меншого масштабу відбувалися і в інших містах. Зокрема, у Марселі поліція припинила вечірку на близько 300 людей. На 150 з них правоохоронці наклали штраф по 135. Трьох організаторів посадили за звинуваченнями у діях, що загрожують життю інших людей.

Уряд попереджав французів, що за дотриманням комендантської години у новорічну ніч стежитимуть 100 тисяч поліцейських.

Раніше повідомлялося, що Монако обмежить відвідини ресторанів через французьких туристів, які їдуть до цієї країни, тікаючи від обмежень у себе вдома.

У режимі Віші. Куди Еммануель Макрон веде Францію