Добровольців тероборони у звільнених від окупантів регіонах закликали повернути зброю

Добровольців тероборони на звільнених від окупантів територіях закликають зосередити зброю у місцях її зберігання.

Про це у своєму зверненні до добровольців Сил ТрО та командирів ДФТГ заявив Юрій Галушкін, командувач Сил Територіальної оборони ЗСУ бригадний генерал.

«Я звертаюся до добровольців, які з початком широкомасштабного вторгнення Росії на нашу землю, взяли до рук зброю. ... Ви, добровольці, вже надали реальну допомогу ЗСУ, вивільнивши бойові підрозділи для виконання бойових завдань. Зі зброєю в руках ви звільняли північ України від російських окупантів, і зараз воюєте за південь та схід України. ЗСУ та ваші громади високо цінують вашу хоробрість і відданість. Частина наших регіонів звільнена від окупантів і там не ведуться бойові дії. На цих територіях потрібно виконувати завдання, пов’язані з відбудовою наших міст та сіл, відновлювати економіку, повертатися до роботи. Саме тому у цих регіонах час зосередити зброю у визначених місцях зберігання», — сказав він. 

Галушкін додав, що бійці тероборони матимуть доступ до відданої на зберігання зброї.

Він також висловив подяку добровольцям за роботу та реальну допомогу ЗСУ.

На початку великої війни Росії проти України українським добровольцям, зокрема, в Києві масово роздали зброю, щоб зупинити агресора.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Генштабі розповіли, хто з добровольців отримує статус учасника бойових дій