Дочку судді Печерського райсуду хочуть вигнати з університету Шевченка через висловлювання про українців і Крим (відео)
YouTube / «5 канал»

У Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченко скликають вчену раду. Викладачі ВНЗ готують звернення в університетську комісію з етики через висловлювання про українців студентки Анастасії Тарасюк (Константинової).

Напередодні дівчина назвала українських співаків «гівном». На її думку, Крим уже не є територією України, повідомляє «5 канал».

В університеті називають відеозвернення дочки судді проявом глибокої неповаги до держави України і до майбутньої професії юриста. Тарасюк вчиться на юридичному факультеті.

«Я оторопіла, я не могла повірити, що така людина є студенткою університету. Я вважаю, що ця дівчина повинна понести покарання. Я вважаю, що це справа СБУ. Тому що вона говорила про територіальну цілісність України перш за все», — зазначила завідувач кафедри фольклористики Інституту філології КНУ імені Шевченка Олеся Наумівська.

Доцент Київського університету імені Тараса Шевченка Оксана Мацько зазначила, що «ця ганьба лягла на весь університет».

«Дуже неприємно читати коментарі, де огульно звинувачують всіх викладачів. Це, безперечно, репутаційні втрати», — говорить вона.

Викладачі ВНЗ вже збирають підписи під зверненням до університетської комісії з етики, а студенти підтримують ідею відрахування Тарасюк.

З Instagram видалили сторінки юних «блогерів» — 8-річної Маханець і 13-річного Пая

В університеті також повідомили, що для відрахування студентів є чіткий перелік підстав, але публічних закликів до сепаратизму в ньому немає. Виправити це можуть зміни в законі про вищу освіту. КНУ вже готує такі пропозиції.

Передісторія

20-річна дочка судді Печерського райсуду Христини Константинової Анастасія Тарасюк захищала російського репера Басту. Той навідався до Києва, хоча і любить виступати в окупованому Криму. Українцям, яких це обурило, студентка Інституту права Університету імені Шевченка порадила змиритися.

«Наше бидло українське, вгамуєтеся. Те, що він виступав у Криму, це нічого не означає ... він (Крим — Прим. ред.) уже не наш. Змиріться з цим ... Просто дикуни, у мене немає слів», — заявила Тарасюк.

Трохи згодом дівчина записала відео з вибаченнями.

Івангай поскаржився, що Дудь вирізав з інтерв'ю слова про Голодомор та репресії НКВС