Донеччина отримала перший в області апарат МРТ від Благодійного фонду «Надія»

Донеччина отримала перший апарат магнітно-резонансної томографії (МРТ) від Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія», який придбав його і доставив.

Кошти на його купівлю зібрали усього за 10 днів. Частину — 1 млн 700 тис. грн — зібрали в рамках аукціону «Незламні серця». Його, зокрема, підтримали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник розвідки Кирило Буданов.

Серед лотів був прапор України, підписаний генералом Залужним, із словами «Ми переможемо!». Цей прапор придбали американські партнери, і тепер він вирушить до США як символ незламності українського народу та майбутньої перемоги України.

Ще 3 млн 800 тис. грн надали спонсори і просто небайдужі українці, які долучилися до збору коштів.

Завдяки об’єднаним зусиллям медики Донеччини отримали апарат МРТ, який допоможе врятувати тисячі життів.

Алла Ландар, почесна президентка Благодійного фонду «Надія», підкреслила, що до цього дня у всій Донецькій області не було жодного такого апарату, що значно ускладнювало роботу медиків з порятунку життів наших захисників та мирних жителів.

«Розуміючи, що апарат МРТ — це тисячі врятованих людей, ми поставили собі амбітну мету придбати його і, завдяки українцям, змогли це зробити всього за 10 днів! Віра людей в перемогу України, в ЗСУ, безмежна людська любов та повага до головнокомандувача Валерія Залужного дає такі вражаючі результати», — сказала Алла Ландар.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Програма медичних гарантій 2023: які послуги українці можуть отримати безкоштовно