Допомогу від міжнародних організацій зможуть отримати не тільки переселенці — уряд

17 травня Кабінет Міністрів розширив перелік категорій українців, які можуть отримати допомогу від міжнародних організацій.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Раніше Кабмин запустив низку програм із міжнародними гуманітарними організаціями щодо виплат по 2,2-2,5 тис. грн щомісячно для внутрішньо переміщених осіб з числа найбільш вразливих соціальних категорій. Тепер допомогу зможуть отримати.

«Виплати також зможуть отримати наші люди з деокупованих територій, з населених пунктів, які перебувають у зоні активних бойових дій, а також громадяни, які перебувають на тимчасово окупованій території. Разом з ООН, Червоним Хрестом, ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією з міграції ми запустили проекти, які допоможуть нашим громадянам, які найбільше постраждали від війни», — розповів прем’єр Денис Шмигаль.

Для отримання таких виплат українці можуть подати заявку на інформаційній платформі «єДопомога» (edopomoga.gov.ua), а згодом таку можливість планують надати і через через Дію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

500 тисяч українських переселенців отримають додаткові виплати через програму ООН