Доставляли ухилянтів до кордону на каретах швидкої: на Одещині нейтралізували злочинне угруповання (фото)
СБУ

СБУ та Нацполіція нейтралізувала на Одещині міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку на автомобілі швидкої допомоги з медичним екіпажем.

Про це повідомили в СБУ.

Таким чином зловмисники доставляли ухилянтів до кордону в обхід блокпостів. У так званій «зеленці» ухилянтів зустрічав ще один учасник схеми, який переводив їх до сусідньої країни лісовими стежками.

За даними слідства, фігурантами виявились двоє іноземних громадян з посвідками на тимчасове проживання в Україні та мешканець Одещини. Послуга нелегального виїзду за кордон становила від $4,8 тис. для кожного ухилянта. Гроші ділки отримували на банківську картку свого спільника з південного регіону України.

Правоохоронцям вдалося затримати зловмисників на міжнародній трасі «Одеса-Рені», коли карета швидкої з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів. Крім того, затримали і організаторів схеми.

Під час обшуків в учасників схеми вилучили банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності, а також гроші.

Зараз всім трьом організаторам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Фігуранти перебувають під вартою, їм загрожує до 9 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Також вирішується питання щодо кваліфікації злочинних дій задіяного екіпажа швидкої.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ проводить обшуки у приміщеннях секти АллатРа — ЗМІ (фото)