Доступна іпотека. Мінфін назвав відсоткові ставки за програмою кредитів
УНІАН

Доступна іпотека на покупку житла буде видаватися за ставками від 5 до 7%. При цьому процентні ставки фіксуватимуться на весь період кредитування.

Про це очільник Мінфіну Сергій Марченко розповів в інтерв'ю порталу «Мінфін».

Міністр каже, що уряд створить спеціальну компанію. За його словами, вона забезпечить створення фінансово-кредитних механізмів. Водночас компанія запустить іпотечне кредитування та фінансовий лізингна житло на прийнятних умовах.

«Планується, що такі кредити будуть надаватися у сумі до 2 млн гривень за низькими відсотковими ставками, приблизно від 5 до 7% річних на термін від 60 до 240 місяців. Перший внесок — не менше 20%», — заявив Марченко.

У програмі доступної іпотеки передбачена вимога — не більш як 52 кв.м на одну людину. Мова йде про первинний ринок житла.

«Другий напрямок — фінансовий лізинг на термін до 20 років з відсотковою ставкою близько 5% річних і без сплати першого внеску», — говорить міністр.

Марченко наголосив, що така програма підійде для військових, поліцейських та інших держслужбовців. На першому етапі Мінфін надасть 12,5 тис. іпотечних кредитів та придбає 18,8 тис. квартир у фінансовий лізинг.