Довічне ув’язнення. Суд виніс вирок ватажкам терористів за збитий літак

Красногвардійський районний суд міста Дніпра заочно засудив до довічного позбавлення волі ватажків терористичної організації «ЛНР» за збиття українського літака Іл-76 над Луганськом у червні 2014-го.

На борту літака знаходились дев’ять членів екіпажу і 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, які летіли на підкріплення оборонцям Луганського аеропорту. Всі вони загинули

Текст вироку налічував більше ста сторінок. Вирок оголошували 15—16 березня з перервами — загалом близько восьми годин, передає «Судовий репортер».

Обвинувачені Ігор Плотницький (на фото), Олександр Гуреєв та Андрій Патрушев не були присутні, тому їх судили заочно.

Плотницький був ватажком терористичної організації «ЛНР», очолював так звану «раду міністрів» «ЛНР». У листопаді 2017 нібито пішов у відставку за станом здоров’я, але у ЗМІ писали, що Плотницького змістили у результатів перевороту. Після цього він виїхав до Росії, де начебто був заарештований за крадіжку $1 млрд, виділених Росією, й утримувався в петербурзькому СІЗО.

16 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив без змін вирок українському генералу Віктору Назарову. Йому присудили сім років тюремного покарання за службову недбалість в бойовій обстановці. Суд визнав, що недбалість генерала Назарова і невжиття ним необхідних заходів призвели до збиття терористами літака Іл-76. Наразі справа генерала Назарова розглядається у Верховному суді.

Проросійські бойовики передадуть з ОРДЛО Україні дев’ятьох полонених, повідомляє Денісова