Доводилося дивитися на канібалізм та насильство. Модератор контенту подала в суд на TikTok
Unsplash

Кенді Фрейзер, модератор контенту на платформі TikTok, подала до суду, заявляючи про психологічну травму від роботи.

За словами жінки, близько 10 тис. модераторів змушені регулярно переглядати відео з дитячою порнографією, згвалтуваннями, стратами та знущаннями над тваринами, повідомляє TNS

Також Фрейзер стверджує, що мусила дивитися відеоролики про канібалізм, розбиті голови, стрілянину в школі та падіння людей з дахів.

Згідно з позовом до суду, TikTok вимагає, щоб модератори працювали в шаленому темпі, переглядаючи сотні відео за 12-годинну робочу зміну. Цього року TikTok став найвідвідуванішим сайтом у світі, що пояснює велику кількість контенту для перевірки.

«Через велетенський об’єм контенту працівники можуть витрачати на один ролик не більше 25 секунд та іноді мусять дивитися від трьох до 10 відео водночас», — пишуть юристи Фрейзер.

Як стверджується в позові, TikTok розробляв правила, щоб допомогти модераторам впоратися зі стресом, але не дотримується їх.

Фрейзер заявляє, що через роботу в неї почався посттравматичний стресовий розлад. Вона вимагає компенсації та створення медичного фонду для модераторів.

TikTok став популярнішим за Instagram серед підлітків у США. Але перший все одно Youtube